Nexo подписва план за придобиване на Vauld

Jul 5, 2022 · 1 мин четене

София, 5 юли 2022 г.Nexo, водещата институция за дигитални активи, подписа индикативен план с Vauld, който предоставя на Nexo 60-дневен ексклузивен проучвателен период, свързан с планираното придобиване на Vauld в очакване на задоволителен резултат от започнатия процес по надлежна проверка. След успешното приключване на трансакцията Nexo планира да придобие до 100% от Vauld и да реорганизира бъдещите си операции и да ускори по-доброто си присъствие в Азия.

Настоящите пазарни условия до голяма степен напомнят на банковата паника от 1907 г., характеризираща се с прекомерен ливъридж в системата, множество фирми в затруднение и липса на кредитор от последна инстанция. Днес решението отново е в ръцете на няколко способни и добре капитализирани играчи да предложат системни решения и да стабилизират сектора. Като една от малкото компании в състояние да окаже подкрепа на затруднените, Nexo поема тази отговорност с най-голяма сериозност и е наела две големи Уолстрийт банки, които да предоставят консултантски услуги, за да получи най-добрите съвети относно няколко придобивания и осигуряване на опции за ликвидност.

Както отбелязва Татяна Методиева, CFA, ръководител на отдел Корпоративни финанси и инвестиции в Nexo, „Съчувстваме на всички засегнати от драстичния спад на пазара. Трудните времена обаче винаги ни учат на важността на устойчивия бизнес модел и разумното управление на риска. Неизбежно е лидерите в индустрията да излязат от настоящата криза на базата на конкурентна сила, дисциплина и безкомпромисна отговорност към клиентите. Nexo приветства диалог с инвеститорите във всички известни платформи за кредитиране на дигитални активи за нов и устойчив път напред чрез стратегическия си принос на корпоративно управление, подобрено генериране на приходи и оптимизирана структура на оперативните разходи“.

Nexо намира синергии със съществуващия фокус на Vauld върху Югоизточна Азия, важен и непрекъснато разрастващ се пазар за водещите финансови услуги на компанията. Въпреки че Nexo има за цел да предостави незабавна помощ и да облекчи ограниченията за теглене, въведени в платформата на Vauld, вече се правят по-големи планове за бъдещето. Nexo едновременно ще проучи интегрирането на по-широка продуктова гама за ритейл и институционални клиенти, силна ликвидност, правен и регулаторен опит, несравнима автоматизация, риск мениджмънт и най-добрите бизнес практики, които са укрепили неговата твърда позиция въпреки каскадния колапс на множество институции в сектора. Целта е не само да се защити съществуващата клиентска база на Vauld във възможно най-голяма степен, но и да им се даде достъп до подобрен набор от услуги.

„Работата под шапката на Nexo ни поставя незабавно в силна позиция да продължим изпълнението на нашите задължения към клиентите ни и в същото време да изпълняваме амбициозните планове на двете компании, независимо от пазарните условия“, каза Даршан Батия от Vauld.

За Nexo

Nexo е водеща световна регулирана институция за управление на дигитални активи. Мисията на компанията е да предостави пълен набор от финансови услуги с ползите от криптовалутите чрез услуга за обмен с 300+ пазарни двойки, първите по рода си Instant Crypto Credit Lines™, високодоходния спестовен продукт Earn, собствена борса за търгуване на дигитални активи и сигурност на най-високо ниво на своя Nexo Wallet. Nexo управлява $6 милиарда активи за над 4,000,000 потребители в 200+ юрисдикции и е обработила повече от $80 милиарда от своето основаване през 2018 г.

За Vauld
Vauld е една от най-големите азиатски компании за крипто финансови услуги и борси със значително присъствие в Индия. Услугите на Vauld включват лихвени сметки, заеми, обезпечени с криптовалути, обмен. Vauld е набрал капитал от Valar Ventures, Pantera capital, Coinbase ventures и CMT Digital. Vauld има над 800 000+ потребители в Азия.

Jan 27

Nexo няма данъчни задължения

Jan 24

Седем въпроса към Главния прокурор на Република България