Nexo Ventures осигурява $150 милиона инвестиции в метавърс проекти

Mar 24, 2022 · 1 мин четене

24 март 2022 г. — Nexo, световна водеща регулирана институция за дигитални активи, днес обяви началото на Nexo Ventures, своя вътрешен фонд за инвестиции и придобиване, фокусиран върху метавърс проекти. Nexo Ventures се ангажира да ускори разработването и приемането на блокчейн технологията и ще инвестира дългосрочно $150 милиона в ритейл и институционални проекти, в синергия с основния бизнес на Nexo.

Nexo Ventures ще се съсредоточи върху пет ключови области за инвестиции:

• Метавърс, NFT и GameFi проекти
  • Web3
  • DeFi иновации
  • Инфраструктура за плащания и трейдинг
  • Решения в регулаторни норми

Коста Кънчев, съосновател и председател на управителния съвет в Nexo сподели:

„С този фонд Nexo утвърждава България като извор на все повече обещаващи и вдъхновяващи проекти. Nexo е световен лидер в блокчейн пространството и смятаме за свой дълг да подпомагаме финансово и стратегически, прохождащи и в напреднал стадии, родни стартъпи. Моя лична мисия винаги е била в България да видим Skype ефекта, който Естония преживя – заразния пример на мащабен световен успех, който да създаде вълна от иновативни проекти и да помогне изграждането на цялостно по-добро общество.

Първоначалната алокация от $150 млн. на Nexo Ventures ще бъде фокусирана върху Web3 проекти и съпътстващото изграждане на метаверс инфраструктурата. Каним всички, работещи над такива проекти, да кандидатстват за финансиране директно на https://nexo.com/ventures".

Nexo Ventures ще се ръководи от Татяна Методиева, CFA, ръководител корпоративни финанси и инвестиции в Nexo.„В Nexo вярваме, че блокчейн технологията ще трансформира начина, по който се свързваме и използваме финансови услуги“, каза Татяна Методиева, CFA. „Нашата мисия е да изградим предприемачи, които спомагат на крипто революцията занапред. Nexo Ventures има за цел да стимулира непрекъснатото приемане на дигитални активи и разширяването на  Web3 и метавърс екосистемата”.

Какво отличава Nexo Ventures:

• Създаден  от  икономиката на дигиталните активи
  • Богат вътрешен финансов опит и ресурси за развитие
  • Интеграция с основните продукти и услуги на Nexo за оптимално внедряване на бизнес модела
  • Цялостна маркетингова и потребителска подкрепа
  • Предоставяне на ликвидност за партньорски (бизнес) инициативи

Екипът на Nexo, положил началото на Nexo Ventures, направи ключови инвестиции в следните проекти в екосистема за дигитални активи: 1inch, BCB Group, BlockFills, Bware Labs, Interlay, Mizar, Qredo, Rain, Texture Capital, The TIE и Yield Protocol.Nexo е лидер в метавърс проектите и през декември 2021 г., чрез партньорство с Three Arrows Capital, стана първата компания, предлагаща ликвидност срещу активи, която приема NFT като обезпечение за заеми, създавайки пазар и възможности на тези, които предпочитат да запазят своите “сини чипове” инвестиции в NFT активи.

За да научите повече и да кандидатствате за финансиране, посетете nexo.com/ventures

За Nexo Ventures

Nexo Ventures е вътрешното подразделение на Nexo за инвестиции с рисков капитал, фокусирано върху метавърс и Web3. Nexo Ventures прави дългосрочни стратегически инвестиции в широк спектър от начални етапи на ритейл и институционални проекти, които са в синергия с основния бизнес на Nexo. Областите на фокус включват Web3; DeFi иновации; Metaverse, NFTs & GameFi; инфраструктура за плащания и трейдинг; и решения в регулаторни норми. Посетете nexo.com/ventures, за да научите повече.

За Nexo

Nexo е една от водещите институции за управление на дигитални активи в света. Мисията на компанията е да предостави пълен набор от финансови услуги с ползите от криптовалутите чрез услуга за обмен с 300+ пазарни двойки, първите по рода си Instant Crypto Credit Lines™, високодоходния спестовен продукт Earn, собствена борса за търгуване на дигитални активи и сигурност на най-високо ниво на своя Nexo Wallet. Nexo управлява $12 милиарда активи за над 4,000,000 потребители в 200+ юрисдикции и е обработила повече от $75 милиарда от своето основаване през 2018 г.

Контакт с медиите:[email protected]

Jan 24

Nexo съди държавата за над 3 млрд. долара

Feb 14, 2023