Видеоклипове с музика и мултимедия от български артисти ще представят шест символа на Пловдив по света

Oct 28, 2021 · 1 мин четене

Паметник на Съединението, Бунарджик, Младежки хълм, Небет тепе, Сахат тепе и Братската могила са във фокуса на първото издание на инициативата Altitude Attitude, посветено на Пловдив

София, 28 октомври, 2021г. — Мултимедийната инициатива Altitude Attitude завърши серията от шест събития, които целят да представят шест емблематични символа на Пловдив на света чрез видео сетове на български електронни артисти. Паметник на Съединението, Бунарджик, Младежки хълм, Небет тепе, Сахат тепе, Братска могила бяха преобразени от визуалния артист Петко Танчев и зазвучаха с музика от българските диджеи sayulke, BORNE ALOFT, Laylla Dane, denitza, Julieta Intergalactica и TECHNOBETON. Резултатът са шест едночасови сета, заснети от земя и въздух от пловдивското студио Lyon Visuals, които ще се разпространяват онлайн от настоящите и бъдещи носители на титлата Европейска столица на културата. Гледайте трейлър от шестте видеа тук

В следващите шест недели започват онлайн премиерите на шестте видеоклипа, с които да покажем на света нова гледна точка към културното наследство на Пловдив и съвременната музикална сцена на България. Специално за заснемането на видео сетовете локациите бяха основно почистени от графити и замърсявания по инициатива на партньорите на проекта — Община Пловдив и българската компания за дигитални финанси Nexо. Вижте видео от почистването тук

“Напук на пандемията, дъждовете и други логистични препятствия успяхме да заснемем въздействащ материал, който комбинира най-красивите гледни точки към Пловдив със специално подготвени сетове на любими имена от българската електронна сцена”, разказва Самуил Кехайов, редактор във Фонотека Електрика и основен двигател на проекта.

“Получи се много силна серия от клипове, на изключителни локации, които ще покажат на света както супер добри български електронни диджей таланти, така, разбира се, и отличителния дух на Пловдив, който съчетава различни исторически периоди и култури. Знаем, че можем да представим още много български артисти и интересни места, и затова вече обмисляме как можем да продължим проекта Altitude Attitude и в близкото бъдеще”, добавя Александър Владимиров, основател на Фонотека Електрика.

Проектът се организира от българската медия за електронна музика Фонотека Електрика с подкрепата на Програма “Наследство” на Фондация “Пловдив 2019”, Община Пловдив, Nexo и пловдивската крафт бира Hills. Партньори на инициативата са и настоящите и бъдещи Европейски столици на културата – Каунас, Литва, Нови Сад, Сърбия и Елевсина, Гърция, които ще разпространяват видеата в сайтовете и социалните си мрежи.

Следете видеата във Фонотека Електрика.

За Фонотека Електрика
Фонотека Електрика е българска онлайн медия за електронна музика и за събития по клубове, мазета и афтъри. За диско, хаус, техно, за артисти отдалеч или от съседния квартал, партитата наоколо, за забавлението от всичко това. Ровим се за тракове, следим какво правят българските артисти и се оглеждаме за нови.
Официален уебсайт: https://fonotekaelektrika.com/

За Nexo
Nexo е една от водещите институции за управление на дигитални активи в света. Мисията на компанията е да предостави пълен набор от банкови услуги с ползите от криптовалутите чрез първите по рода си Instant Crypto Credit Lines, високодоходния спестовен продукт Earn, собствена борса за търгуване на дигитални активи и сигурност на най-високо ниво на персонален Nexo Wallet. Nexo е обработила повече от $30 милиарда за над 2,500,000 потребители в 200+ юрисдикции от своето основаване през 2018 г.
Официален уебсайт: https://nexo.careers/

За Hills
Hills e крафт бира с немско качество, която носи духа на Пловдив от 2016 г.Името олицетворява емблематичните за града тепета, а също и хълмовете на Родопската яка, в чието подножие е разположена малката им независима пивоварна. Мисията на Hills е да произвежда чиста жива бира с най-високо качество. Наред с този бълбукащ процес, брандът подкрепя местни артисти и споделя пространства за музикални изяви. Добре дошли сте в дома на Hills в Пловдив, WunderBaer и в парка към Пивоварната на традиционните банкети през май и септември. „Истинска бира за истински хора“, както те казват, е самата истина. НаЗдраве! За турове, повече инфо и повече бира :)
Официален уебсайт: https://hills.beer/